Ana Sayfa

Hikayemiz

Tüm dünyada, gerek pandemi, gerekse yeme içme sektöründeki giderlerin artması (kiralar, personel maliyetlerinin yüksekliği) nedeni ile, gerekse de yeme içme trendlerinin, gün içi kısmının değişime geçmesi ile «bulut mutfak, cloud kitchen, dark kitchen vb» isimler altında kiranın çok ucuz olduğu, misafirin ağırlanmadığı, sadece paket servisi ile misafire restorandaki kaliteyi istediği yerde sunma akımı başlaması nedeni ile bizde bu doğrultuda yola çıkmaya karar verdik.

[ve_infobox alignment=”center” title_tag=”h4″ title_alignment=”center” css_animation=”bounceIn” icon_alignment=”center” title=”Amacımız:” icon=”food-152″ icon_size=”70px” icon_gap=”15px”]

Et yeme alışkanlığımızı, şarküteri ve sokak lezzetleri ile taçlandırırken ülkemizin yerli mallarının kendi halkımızın üretimindeki hikayelerinin markamız vasıtası ile nihai tüketicimiz ile buluşmasıdır.

[/ve_infobox]

[ve_infobox alignment=”center” title_tag=”h4″ title_alignment=”center” css_animation=”bounceIn” icon_alignment=”center” title=”Neden Peki?” icon=”food-086″ icon_size=”70px” icon_gap=”15px”]

Dönem ise hafta sonu sokağa çıkma yasaklarında evlerde parti paketleri, BBQ paketleri ve evlerde yemek yapma ve paylaşma akımına ürünlerimizin uygun olası ile özendiriçiliği aktararak onları da markamıza katmaktır.

[/ve_infobox]

[ve_icon icon_color=”custom” icon_alignment=”center” css_animation=”bounceIn” icon=”food-021″ icon_size=”4rem” custom_icon_color=”#ffffff” css=”.vc_custom_1521832687748{margin-bottom: 30px !important;}”]

Make Your Own Breakfast

Apparently we had reached a great height in the atmosphere, for the sky was a dead black, and the stars had ceased to twinkle.

Our Main Meals

Ürün çeşitliliğini günbegün genişleten Sosistanbul,

BBQ ve pikniklerinizde leziz ürünleri ile

tüketicilerin “Sokak Lezzetleri” ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamayı başarıyor.

Burger köftesinden, el yapımı doğan Sosislere,

Sucuktan, Kokoreçlere kadar

keyifli anlarınızda ihtiyacınız olan her şeyin en doğalı,

şimdi Sosistanbul imzasıyla!

[ve_restaurant_menu_block][ve_restaurant_menu_item image=”2661″ css_animation=”fadeInUp” title=”Cappuccino” price=”$2″ short_description=”Merguez Sosis” title_size=”1.5rem” short_description_color=”#a0a0a0″ price_size=”1.5rem” short_description_size=”1rem” tags=”Delicious, Cafe, Premium” icon=”none” nutrition_fact_1=”Total Fat 4g 6%” nutrition_fact_2=”Sat. Fat 2g 10%” nutrition_fact_3=”Trans Fat 0g” nutrition_fact_4=”Cholesterol 10mg 3%”]Mergez, diğer adıyla Merguez Kuzey Afrika kökenli bir lezzet. Fransa’da oldukça çok tüketilen ve Türkler ve Araplar tarafından sevilen bir lezzet. Fas, Tunus ve Cezayir bölgesinde konuşulan Mağrip Arapçasında “merkez” sosis anlamında kullanılıyor. Mergez adlı yiyecek lezzet olarak sucuk gibi olduğu gibi görünüş olarak sosise benzemektir. Dana ve kuzu eti karışımından yapılmakta olup özel baharatlarla birlikte karıştırılır ve daha sonra kuzu bağırsağına doldurulur.[/ve_restaurant_menu_item][ve_restaurant_menu_item image=”2599″ css_animation=”fadeInUp” title=”Espresso” price=”$4″ short_description=”Sucuk” title_size=”1.5rem” short_description_color=”#a0a0a0″ price_size=”1.5rem” short_description_size=”1rem” tags=”Delicious, Cafe, Premium” icon=”none” nutrition_fact_1=”Total Fat 4g 6%” nutrition_fact_2=”Sat. Fat 2g 10%” nutrition_fact_3=”Trans Fat 0g” nutrition_fact_4=”Cholesterol 10mg 3%”]İnsanoğlu çiğ et’i elde ettikten sonra fazla eti daha sonra yemek için bir yol aramış ve bu yolları bulmuştur. Anadolu’da elektrik ve soğutucuların olmadığı dönemlerde insanımız çiğ eti küçük parçalara dönüştürüp pişirmiş ve pişirilmiş topraktan elde ettikleri küplere dolmuş serin bir yerde bekletmiş ihtiyaç oldukça oradan alıp yemeklerde kullanmıştır. Kayseri’de buna SIZGIT diyorlar. Sucuk dana etinin küçük parçalara dönüştürülüp muhtelif baharatlarla karıştırıldıktan sonra bağırsağa doldurulmasıdır. İş’in içine baharat girdiği için sucuk ‘un çiğ olarak bekletilmesi süresi uzatılmış olur ayrıca insanlar seyahatlerde taşıyabilir olmuşlardır. Sucuk bir anlamda baharat ile pişirildiği için gerekli olduğu zamanlarda o şekilde de yenir.[/ve_restaurant_menu_item][ve_restaurant_menu_item image=”2484″ css_animation=”fadeInUp” title=”Double Espresso” price=”$5″ short_description=”Burger Köftesi” title_size=”1.5rem” short_description_color=”#a0a0a0″ price_size=”1.5rem” short_description_size=”1rem” tags=”Delicious, Cafe, Premium” icon=”none” nutrition_fact_1=”Total Fat 4g 6%” nutrition_fact_2=”Sat. Fat 2g 10%” nutrition_fact_3=”Trans Fat 0g” nutrition_fact_4=”Cholesterol 10mg 3%”]19. yüzyılın ortalarında, Almanya’nın Hamburg şehrinden bir tüccar, ticaret amacı ile gittiği Orta Asya’da Tatar Bifteği’ni görüp Almanya’ya getirdi ve onu Hamburg Bifteği olarak sunmaya başladı. Daha sonraları bir aşçı bu eti kızartarak servise sundu ve ona ‘Hamburg’a ait’ anlamına gelen ‘hamburger’ adını verdi.[/ve_restaurant_menu_item][ve_restaurant_menu_item image=”2662″ css_animation=”fadeInUp” title=”Ristretto” price=”$10″ short_description=”Çıtır Tepsi Mantı” title_size=”1.5rem” short_description_color=”#a0a0a0″ price_size=”1.5rem” short_description_size=”1rem” tags=”Delicious, Cafe, Premium” icon=”none” nutrition_fact_1=”Total Fat 4g 6%” nutrition_fact_2=”Sat. Fat 2g 10%” nutrition_fact_3=”Trans Fat 0g” nutrition_fact_4=”Cholesterol 10mg 3%”]Osmanlı mutfağındaki en eski yazılı mantı tarifi 15. yüzyılda Muhammed bin Mahmud Şirvani tarafından yazılmış yemek kitabında yer almaktadır. Şirvani’nin kitabında geçen versiyonda, kuzu kıymaları ve ezilmiş nohutlar bir hamurun içine doldurulduktan sonra yemeğe tarçın ve sirke ilave edilmektedir. Sumakla süslenen yemeğin, günümüzdeki mantılar gibi sarımsaklı yoğurt sosuyla servis edildiği yazmaktadır.[/ve_restaurant_menu_item][/ve_restaurant_menu_block]
[ve_restaurant_menu_block][ve_restaurant_menu_item image=”2605″ css_animation=”fadeInUp” title=”American Coffee” price=”$3″ short_description=”Bratwurst Sosis” title_size=”1.5rem” short_description_color=”#a0a0a0″ price_size=”1.5rem” short_description_size=”1rem” tags=”Delicious, Cafe, Premium” icon=”none” nutrition_fact_1=”Total Fat 4g 6%” nutrition_fact_2=”Sat. Fat 2g 10%” nutrition_fact_3=”Trans Fat 0g” nutrition_fact_4=”Cholesterol 10mg 3%”]Bratwurst, Almanya’da ortaya çıkan spesifik bir tür olan Bratwurst, dana eti ile yapılan ve zencefil, küçük Hindistan cevizi, kişniş veya kimyon ile terbiyelenir.[/ve_restaurant_menu_item][ve_restaurant_menu_item image=”2476″ css_animation=”fadeInUp” title=”Café Latte” price=”$5″ short_description=”Kokoreç Atom” title_size=”1.5rem” short_description_color=”#a0a0a0″ price_size=”1.5rem” short_description_size=”1rem” tags=”Delicious, Cafe, Premium” icon=”none” nutrition_fact_1=”Total Fat 4g 6%” nutrition_fact_2=”Sat. Fat 2g 10%” nutrition_fact_3=”Trans Fat 0g” nutrition_fact_4=”Cholesterol 10mg 3%”]Kokoreç,Anadolu ve Balkanlarda, genellikle küçükbaş hayvanların ince bağırsağı ve bumbarından yapılan, şişe sarılarak kor ateşte kızartılarak genelliklede ekmek arası servis edilen oldukça da lezzetli bir yiyecektir. İlk ne zaman kim tarafından yapıldığı tam olarak bilinmiyor ancak ülkümizde ki kaynaklara bakarsak Ömer Seyfettin’nin Lokanta Esrarı isimli hikayesinde, Atinalı bir Rumun lokantasında ilk kez kokoroç ile tanışmasından bahseder.1960’lı yıllarda Yunanistan’da halkı tarafından çok severek tükettiği bilinmektedir. Ülkemize gelişi 1970’lerde İzmir’den başlar ve bütün Türkiye’ye yayılarak ve halkımızın vazgeçilmez yiyecekleri arasına girmeyi başarır.[/ve_restaurant_menu_item][ve_restaurant_menu_item image=”2660″ css_animation=”fadeInUp” title=”Long Black” price=”$8″ short_description=”Kasap Köfte” title_size=”1.5rem” short_description_color=”#a0a0a0″ price_size=”1.5rem” short_description_size=”1rem” tags=”Delicious, Cafe, Premium” icon=”none” nutrition_fact_1=”Total Fat 4g 6%” nutrition_fact_2=”Sat. Fat 2g 10%” nutrition_fact_3=”Trans Fat 0g” nutrition_fact_4=”Cholesterol 10mg 3%”]Kasap köfte yapılışı kolay ancak tadı enfes olan yemeklerimizden biridir. Hem gündelik hem de misafire yapılabilecek bir tarif olmasıyla da çokça tüketilmektedir.[/ve_restaurant_menu_item][ve_restaurant_menu_item image=”264″ css_animation=”fadeInUp” title=”Short Macchiato” price=”$7″ short_description=”Antrikot” title_size=”1.5rem” short_description_color=”#a0a0a0″ price_size=”1.5rem” short_description_size=”1rem” tags=”Delicious, Cafe, Premium” icon=”none” nutrition_fact_1=”Total Fat 4g 6%” nutrition_fact_2=”Sat. Fat 2g 10%” nutrition_fact_3=”Trans Fat 0g” nutrition_fact_4=”Cholesterol 10mg 3%”]Antrikot dananın göğüs omurları üzerinden boyuna doğru uzanan ettir. Hayvanın sırt kısmından, on üç kemikli kaburga bölümünden çıkan özel yağ dokusu yoğun olan bir ettir. Antrikotu lezzetli yapan hem içerisindeki mermerimsi yağ dokuları hem de ortasından geçen kalın yağ tabakasıdır.[/ve_restaurant_menu_item][ve_restaurant_menu_item image=”263″ css_animation=”fadeInUp” title=”Mocha” price=”$6″ short_description=”Paçanga Böreği” title_size=”1.5rem” short_description_color=”#a0a0a0″ price_size=”1.5rem” short_description_size=”1rem” tags=”Delicious, Cafe, Premium” icon=”none” nutrition_fact_1=”Total Fat 4g 6%” nutrition_fact_2=”Sat. Fat 2g 10%” nutrition_fact_3=”Trans Fat 0g” nutrition_fact_4=”Cholesterol 10mg 3%”]Paçanga böreği, yufka ile yapılan bir börek türüdür. İç malzemesi, kaşar peyniri, pastırma, domates, maydanoz ve biberden oluşmaktadır. Her bir malzeme ince ya da küçük parçalar halinde doğranır. Bu iç malzemesi yufkanın içine koyulur ve yufka, sigara böreğinde olduğu gibi sarılır. Ancak daha büyük ve irice bir görünümdedir. Son aşama olarak kızgın yağda kızartılan börekler sıcak olarak servis edilir.[/ve_restaurant_menu_item][/ve_restaurant_menu_block]

Chef Recommended

“Çocuklara da güvenle yedirebilirsiniz”

Yonca Kunacav

[ve_icon icon_alignment=”center” icon=”food-196″ icon_size=”220px” css=”.vc_custom_1540252720952{margin-top: 0px !important;border-top-width: 0px !important;padding-top: 0px !important;}”]

Cappuccino

“Sevgili Hande & Kayhan’ın emek emek, büyük özen ve titizlikle kurduğu, Sosistanbul’la tanışmanızı isterim.

Kayhan Bey, yıllardır tüm Türkiye’den en iyi ürünleri bilir, bulur, getirir.

Artık güvenle yiyebileceğimiz sosislere kavuştuk.”

Styleboom  

Selection Of Teas

“Henüz tatmadım ama müthiş gözüküyorlar!

Ayrıca bir Ankaralı olarak “Rus salatası” yazmanıza bayıldım::))

İstanbullular Amerikan Salatası der.”

Sermet Severöz

[ve_icon icon_alignment=”center” icon=”food-138″ icon_size=”220px” css=”.vc_custom_1540252435624{margin-top: 0px !important;border-top-width: 0px !important;padding-top: 0px !important;}”]
[ve_icon icon_alignment=”center” icon=”food-034″ icon_size=”220px” css=”.vc_custom_1540252335139{margin-top: 0px !important;border-top-width: 0px !important;padding-top: 0px !important;}”]

Sandwiches

“Yorulmaya hiç gerek yok. Hepsi kapıda…Nefis ve de leziz”

Zeynep Kakınç

[ve_portfolio portfolio_columns_count=”3clm” portfolio_post_number=”9″]

Testimonials 

[ve_testimonial_container][ve_testimonial_section css_animation=”fadeInUp” title=”Scott Mcleod” occupation=”Good Food” testimonial_name_color=”#ffffff” testimonial_occupation_color=”#ffffff” testimonial_color=”#ffffff”]My daughter and I ate what I consider is the best Indian meal I have ever eaten. The food was excellent, especially the Narikel Duck. The service was discrete efficient. This restaurant is a cut above the average and I would wholehearted recommend without any reservations whatsoever. Good pricing too.[/ve_testimonial_section][ve_testimonial_section css_animation=”fadeInUp” title=”Mandy Hale” occupation=”Great Taste” testimonial_name_color=”#ffffff” testimonial_occupation_color=”#ffffff” testimonial_color=”#ffffff”]Happened to be passing through Shaftesbury on a Saturday evening looking for somewhere to eat. Found this place by accident. An excellent and original menu, great food, and fantastic service, all in a modern setting with good sub-continental but not pastiche music. We´ll definitely go again.[/ve_testimonial_section][ve_testimonial_section css_animation=”fadeInUp” title=”Bryant Mcgill” occupation=”The Food Awards” testimonial_name_color=”#ffffff” testimonial_occupation_color=”#ffffff” testimonial_color=”#ffffff”]Chutneys was an absolute delight from its elegantly decorated and modern dining room to its attentive service and beautifully presented fresh-tasting food. The curries were beautifully spiced, the tandoori dishes tasty and succulent, the rices and breads perfectly light and fluffy. I loved this place.[/ve_testimonial_section][/ve_testimonial_container]
[ve_icon icon_alignment=”center” css_animation=”bounceIn” icon=”Ultimate-set-uniE025″ icon_size=”4rem” css=”.vc_custom_1540334631086{margin-bottom: 30px !important;}”]

Awards

“Ev de Kokoreç yapma zamanı.

Her bir ürün çok özel bölgelerden temin ediliyor.”

Onurollstyle

www.sosistanbul.com.tr

Table Reservation